ELIANT është për njerëzit që duan të jetojnë me diversitetin kulturor dhe zgjedhja e lirë në Europë:

në çështjet arsimore, reformat ekonomike dhe sociale, bujqësisë ekologjike, Plotësuese dhe Integrative Medicine.

Përkthimi google këtu nuk është e përkryer! Sa më shumë mirënjohës jemi për çdo të ndihmuar lexuesit tanë për të përkthyer tekstet në gjuhë të mirë.

Fushat e punës e antropozofinë aplikuar

Antropozofia u shfaq në shekullin e 20 si një praktikë të orientuar filozofinë tërësor të njeriut dhe mjedisit. Emri do të thotë urtësi (Sophia) nga njeriut (anthropos).

Shqetësimi i themeluesit të saj Rudolf Steiner (1861-1925) ishte, shkencore, artistike, shpirtërore dhe jetës mënyra praktike për të treguar për veten e tyre dhe zhvillimin e njeriut për të kuptuar dhe formë kuptimplotë. Njerëz të panumërt - pavarësisht nga niveli i tyre i edukimit dhe orientimit fetar - kanë dhënë kështu mundësinë për të marrë zhvillimin e tyre personal dhe profesional në duart e përgjegjës.

Për këtë qasje individuale jashtë nismave kulturore kanë dalë se janë aktive sot si mjekësi anthroposophic dhe aplikimet e saj klinike, shkolla Waldorf, parashkollore, arsimit kurativ dhe qendrave të terapisë sociale, qendrat e trajtimit për të drogës dhe varësisë rehabilitimin, bujqësia biodinamike, institutet shkencore, sistemet etike ekonomike bankat dhe arti i ri i eurythmy lëvizjes dhe Komuniteti i krishterë, një lëvizje për përtëritjen fetare.