ELIANT është për njerëzit që duan të jetojnë me diversitetin kulturor dhe zgjedhja e lirë në Europë:

në çështjet arsimore, reformat ekonomike dhe sociale, bujqësisë ekologjike, Plotësuese dhe Integrative Medicine.

Përkthimi google këtu nuk është e përkryer! Sa më shumë mirënjohës jemi për çdo të ndihmuar lexuesit tanë për të përkthyer tekstet në gjuhë të mirë.

Demeter International

Demeter është shoqata e vetme ekologjike që vepron në mbarë botën nën të njëjtat kultivimit dhe përpunimit udhëzimet dhe të përdorur të njëjtën logo. Demeter International u themelua në vitin 1997 si një shoqatë brenda kuptimit të një shoqate për të lehtësuar bashkëpunim më të ngushtë në fushën kulturore, juridike dhe ekonomike. Demeter International Aktualisht ka 16 shoqata anëtare dhe 10 anëtarë të ftuar nga Evropa, Azia, Amerika, Afrika dhe Zelanda e Re. Kështu Demeter-International përfaqëson rreth 5,500 prodhuesit me 145,000 hektarë tokë dhe 500 përpunuesit në mbi 50 vende.

Detyrat kryesore të Demeter International

  • Zhvillimi dhe miratimi i standardeve ndërkombëtare Demeter për prodhimin dhe përpunimin, si një standard minimal për tregtinë botërore të produkteve Demeter
  • Mbrojtja trademark Ndërkombëtare për markat dhe Demeter biodinamike
  • certifikimi i prodhuesve individual / përpunuesve në vendet pa organizim Demeter
  • harmonizuar procesin ndryshme certifikimit Demeter në mbarë botën
  • Mbështetje për themelimin e institucioneve të reja autonome dhe organizata biodinamike Demeter ku nuk ekzistojnë ende

Bashkëpunimi ndërkombëtar është një detyrë e vështirë dhe reciprokisht pasurimin. Demeter International është një model bashkëkohor i bashkëpunimit në bazë të përgjegjësisë, transparencës dhe autonomia rajonale.
Biodinamike është konsideruar si forma më e qëndrueshëm të bujqësisë. Kjo siguron që shtresa humus rritet vazhdimisht. Hulumtimi i pavarur provuar. Kjo është thelbësore, veçanërisht në funksion të ndryshimit të klimës, sepse në humus sasi të mëdha të dioksidit të karbonit janë të detyruar, e cila neutralizon efektin serë.
Përgatitjet e bërë vetë delikate vepruar nga plehrat, bimët mjekësore dhe minerale të promovuar veprimtarinë e tokës dhe për të forcuar bimore. Kështu, vlera ushqyese dhe aromë karakteristike e produkteve bujqësore mund të zhvillohen plotësisht. Shumëllojshmëri shkon nga antipasta, ushqim për fëmijë, nga vera në Rusks dhe nga Demeter pambuku në kozmetikë. Me strategjinë e tij bashkë-markë Demeter International garanton konsumatorët me cilësi biodinamike, ndërsa prodhuesit me emrin e tij për garanci për përpunimin në përputhje me kujdes.

Contact

Demeter-International e. V.
Ute Bucholski
Brandschneise 1
D-64295 Darmstadt
Gjermani
Tel.: ++49-6155-8469-99 Fax ++49-6155-8469-11
ute.bucholski@demeter.de
www.demeter.net