ELIANT është për njerëzit që duan të jetojnë me diversitetin kulturor dhe zgjedhja e lirë në Europë:

në çështjet arsimore, reformat ekonomike dhe sociale, bujqësisë ekologjike, Plotësuese dhe Integrative Medicine.

Përkthimi google këtu nuk është e përkryer! Sa më shumë mirënjohës jemi për çdo të ndihmuar lexuesit tanë për të përkthyer tekstet në gjuhë të mirë.

GESUNDHEIT AKTIV – Anthroposophische Heilkunst e. V.

GESUNDHEIT AKTIV seli në Berlin, u themelua në vitin 1952 me qëllim për të punuar për një ilaç të ardhshëm të orientuar në bazë të antropozofinë.

Sot GESUNDHEIT AKTIV fillon në nivel gjerman dhe evropian për

 • A solidariteti Shëndetësia
 • Pjesëmarrja dhe projektimin e qytetarëve dhe pacientëve në kujdesin shëndetësor
 • Promovimin e kulturës shëndetësore
 • Krijimi i një të arritshme për të gjithë Mjekësisë Integrativ
 • Zgjedhja e lirë e terapisë dhe vetëvendosjes së pacientit
 • njohja dhe rimbursimin e shërbimeve plotësuese mjekësore

Shoqata e sheh veten si një shoqatë e qytetarëve dhe pacientëve dhe është e lidhur me të gjitha grupet profesionale të mjekësisë anthroposophic, me nenin Mjekësore në Goetheanum / Zvicrës dhe Federatës EFPAM Evropian. Për më tepër HEALTH kërkon ACTIVE për të bashkëpunuar me institucionet dhe konsumit dhe të organizatave të pacientëve brenda dhe jashtë vendit, janë duke ndjekur një objektiv të ngjashme. Anëtarët e shoqatës janë më shumë se 8000 persona dhe 100 organizata.

Temat

 1. Ndërgjegjësimi

  • Publikimi dhe shpërndarja e broshurave, CD audio, DVD në fusha të ndryshme të çështjeve të jetës dhe të shëndetit për një mënyrë jetese të ndërgjegjshëm
  • Publikimi i revistës "GESUNDHEIT AKTIV - Revista" dhe një mujore e-mail newsletter
  • Kongrese, konferenca dhe seminare në të gjithë Gjermaninë

 2. Shëndetësia

  • Shoqata ka për qëllim të pjesëmarrjes së shëndoshë politike në nivel shtetëror dhe federal dhe brenda BE-së, me qëllim të terapisë dhe rregullimin e lirisë
  • Pjesëmarrja në organizatat ombrellë: Shoqata e Konsumatorëve Evropiane e Mjekësisë Natyrore (E.F.N.M.U.), Shoqata ombrellë për mjekësi anthroposophic në Gjermani (DAMiD) dhe shoqata Kaukazit pacientët për mjekësi anthroposophic (EFPAM)
  • Dialogu me sigurim shëndetësor
  • organizimin dhe mbështetjen e fushatave të shëndetit publik

 3. Realizime

  • Mbështetje Këshillues për krijimin e iniciativave terapeutike dhe të pacientit
  • Bashkëpunimi me pajisje terapeutike bazuar në antropozofinë si spitalet dhe sanatoriume

Contact

GESUNDHEIT AKTIV - Anthroposophische Heilkunst e. V.
Gneisenaustr. 42
D-10961 Berlin
Gjermani
Telefon ++49 -30 - 69 56 872-0, Telefax ++49 – 30 - 69 56 872-29

info@gesundheit-aktiv.de
www.gesundheit-aktiv.de
facebook.com/VereinGesundheitAktiv
twitter.com/gesundheitaktiv