ELIANT është për njerëzit që duan të jetojnë me diversitetin kulturor dhe zgjedhja e lirë në Europë:

në çështjet arsimore, reformat ekonomike dhe sociale, bujqësisë ekologjike, Plotësuese dhe Integrative Medicine.

Përkthimi google këtu nuk është e përkryer! Sa më shumë mirënjohës jemi për çdo të ndihmuar lexuesit tanë për të përkthyer tekstet në gjuhë të mirë.

Federata Ndërkombëtare Anthroposophic Shoqatat Mjekësi (IVAA)

IVAA vepron si një organizatë ombrellë për shoqatat anthroposophic mjekësore në mbarë botën. Sindikata që përfaqëson mjekësi anthroposophic në politikën dhe çështjet rregullatore në nivel evropian dhe ndërkombëtar.

IVAA veçanti do të sigurojë

 • Statusi i mjekësisë anthroposophic si një sistem integrues mjekësore
 • Disponueshmërinë e nevojshme për përdorim mjekësor të produkteve medicinale Antropozofia në treg
 • Qasja në metoda të tjera anthroposophic të trajtimit, duke përfshirë terapi arti, të Eurythmy dhe shumë forma të tjera të trajtimit, të cilat janë në mesin e sistemit mjekësor të Antropozofia
 • Diversiteti mjekësore lidhur

  •  të drejtën e përdorimit të pacientit, llojin e trajtimit të zgjedhjes suaj
  • për të siguruar të drejtën e mjekëve për pacientët e tyre trajtimin më të mirë të mundshme

Destinacionet

 • angazhohen në mënyrë aktive në politikë në emër të mjekësisë anthroposophic në institucionet përkatëse europiane dhe ndërkombëtare
 • në arsim, trajnim dhe hulumtim çështje për të këshilluar
 • Puna me federatat kryesore evropiane të mjekësisë në rajon mjekësisë plotësuese dhe alternative dhe të organizimit të tjera shëndetësore në nivel evropian dhe ndërkombëtar

Mjekësi Anthroposophic në Evropë

Mjekësi Anthroposophic është praktikuar nga mjekë të kualifikuar dhe të përshkruara nga më shumë se 36.000 mjekë në 22 shtete anëtare të BE-së, Norvegjia dhe Zvicra, si dhe në më shumë se 30 vende të botës.

Spitalet Anthroposophic dhe departamentet spitalore (24 në Evropë) janë themeluar në pesë shtetet anëtare të BE-së (Italia, Gjermania, Hollanda, Suedia dhe Mbretëria e Bashkuar e Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut) dhe në Zvicër. 14 spitale anthroposophic kemi një departament të urgjencës, dy janë spitale mësimore universitare.
Mjekësi Anthroposophic ofrohet në Evropë më shumë se 120 objekte ambulatore në 14 vendet anëtare të BE, Norvegjia dhe Zvicra.

Trajtimi Anthroposophic prej më shumë se 7.000 terapistët anthroposophic trajnuar (terapi eurythmy, terapi arti, etj) dhe infermierëve që ofrohen në 25 vendet anëtare të BE, Norvegjia dhe Zvicra.

Mjekësi Anthroposophic mësohet në pesë shtetet anëtare të BE-(Austria, Gjermania, Italia, Letonia dhe Spanja) dhe Zvicrës rregullisht si pjesë e mjekësisë plotësuese dhe alternative. 2015 akuza kompanitë anëtare IVAA 32.

Contact

IVAA Liaison Office Brussels
International Federation of Anthroposophic Medical Associations
Dr. rer. nat. Andreas Biesantz, Head of Office
Rue du Trône 194
B-1050 Brussels
Belgjikë
Tel: +32 2 644 00 20
contact@ivaa.info
www.ivaa.eu