ELIANT je za ljude koji žele da žive sa kulturne raznolikosti i slobodan izbor u Evropi:

u obrazovnim pitanjima, ekonomskih i socijalnih reformi, ekološki uzgoj, Komplementarne i integrativnu medicinu.

Google prijevod ovdje nije savršen! Što više smo zahvalni za svaku pomoć naše čitaoce prevesti tekstove u dobrom jeziku.

Allianz ELIANT

Zaposleni i prijatelji Evropskog saveza inicijativa primenjene antropozofije / ELIANT žele da doprinesu civilnom društvu viši kvalitet života i kulturne raznolikosti u Evropi. Naš rad moto je preuzet iz priča o Goethe:

"Samo u jednom ne, nego onaj koji ujedinjuje s drugima u pravom trenutku."

Ljudsko dostojanstvo i individualni razvoj su temeljne vrijednosti europske kulture. U cilju realizacije ove vrijednosti su i politički, Evropska civilno društvo treba ne samo demokratski zajamčena sloboda izbora. Umjesto toga, potrebno je opciju - posebno u oblasti obrazovanja, obuke, zdravlje i različitih lijekova i terapije. Izbor u ovim oblastima je trenutno, međutim, jasno ograničena. Ono što je priznata u zemlji koja ima često širom EU ne utrživosti. To se odnosi i na postojeće od 20. stoljeća kulturne inicijative primijenjene antropozofije Rudolf Steiner.

Tako raznolikost i dalje nacionalne izbora i može biti na snazi za cijelu Evropu, predstavnici Europske krovne organizacije inicijativa za primenjene antropozofije ELIANT Alijanse su udružili snage. Oni žele da se ojača vrijednosti orijentisana i ekološki orijentiran projekte i kulturne inicijative u Evropi zajedno sa partnerima sličnih ciljeva.