ELIANT je za ljude koji žele da žive sa kulturne raznolikosti i slobodan izbor u Evropi:

u obrazovnim pitanjima, ekonomskih i socijalnih reformi, ekološki uzgoj, Komplementarne i integrativnu medicinu.

Google prijevod ovdje nije savršen! Što više smo zahvalni za svaku pomoć naše čitaoce prevesti tekstove u dobrom jeziku.

Prekretnice našeg rada

Obrazloženje Saveza

Juna 2006. godine, ELIANT Savez je osnovan u Briselu. Povod je bio zabrana na utrživost je Demeter hrane za bebe. Ovo je sprovode propis vitamina EU koja zahtijeva veštačke dodatke vitamina za ove proizvode. Demeter proizvoda, međutim, su proizvedene u skladu sa Direktivom o Demeter bez tih dodataka.

Tako charter je formuliran, čija je centralna poruka je promocija i razvoj kulturne raznolikosti u Europi - na osnovu prijema izbora i izbora, koji su ugroženi zbog nedostatka pravnog okvira.

To se odnosi na primjer. i za ne pripremljen u skladu sa homeopatskim smjernicama anthroposophic lijekova. Samo dvije zemlje imaju anthroposophic lijekova punu pravni status: u Njemačkoj i u Švicarskoj. Na evropskom nivou je u pitanju da se to postigne, tako da pacijenti u svim zemljama EU imaju pristup anthroposophic lijekova.

S lijeva na desno: Dr. jur. Jürgen Erdmenger / autor Povelje Saveza, povjerenik John Dalli / zdravlje i zaštitu potrošača, Thomas Going / projekt menadžer u ELIANT kampanje

ELIANT kampanja - prikupljanje milion potpisa

Kolekcija od više od 1 milion potpisa za Povelju Saveza We loved it. Vidjeti da toliko ljudi - također je pokazala više od 200 000 iz ne-europskih zemalja solidarnosti - bili smo vrlo dotakli i motivisani da nastavi put već počela. Primopredaja potpisa iz Evrope Evropskoj komisiji za pažnju komesara John Dalli, povjerenik za zdravlje i zaštitu potrošača je održan u Briselu 13. maja 2011. godine

Erstellung und  Übergabe des Memorandums mit 15 Forderungen an die Kommission

Dr. med. Michaela Glöckler, osnivač i direktor peticije na predaju memoranduma Alijanse za komesara John Dalli.

Izgradnja i predaja memoranduma Alijanse bio treći odlučujući korak. Prezentacija memoranduma sa 15 zahtjeva Komisiji za stvaranje pravnog i političkog okvira za inicijative primijenjene antropozofije označio početak aktivnosti civilnog društva ELIANT Alijanse u Briselu.

Struktura NVO ELIANT

Od januara 2012. godine, NVO Savez ELIANT je u izgradnji. Jer, kako bi se raditi na licu mjesta u Briselu, i da bi mogli da utiču na proces razvoja, to je potrebna snažna sila civilnog društva. Od ELIANT Savez napraviti velike članstvo organizacije koja radi ne samo za proizvode i usluge primjenjuje antropozofije, ali može raditi i sa drugim organizacijama u vezi cilj, je veliki izazov da smo sretni. Oduševljeni smo što trenutno se pretplatili na naš newsletter skoro pola milijuna ljudi!