ELIANT je za ljude koji žele da žive sa kulturne raznolikosti i slobodan izbor u Evropi:

u obrazovnim pitanjima, ekonomskih i socijalnih reformi, ekološki uzgoj, Komplementarne i integrativnu medicinu.

Google prijevod ovdje nije savršen! Što više smo zahvalni za svaku pomoć naše čitaoce prevesti tekstove u dobrom jeziku.

Povelje

Ciljevi Saveza

Ljudsko dostojanstvo i individualni razvoj su temeljne vrijednosti europske kulture. Za čiji razvoj su doprinijeli za više od 80 godina, inicijative primjenjuje antropozofije Rudolf Steiner. Posebno u oblasti poljoprivrede, obrazovanja, obrazovanje posebnim potrebama i medicine pristojan pristupa od najkvalitetnijih i globalni doseg su se pojavili. Ovo siguran zakon za evropske građane i da doprinesu oblikovanju Europe i dalje razvija, je zadatak ovog saveza.

Pravo na individualni razvoj potrebama pojedinca građanina u Evropskoj stvarnosti ne samo slobodu izbora, ali i izbor: roditelji imaju za svoju djecu mogu birati škole koje skladu sa njihovim obrazovnim uvjerenjima. Svako bi trebao biti u mogućnosti da se na medicinsku njegu i vrstu ishrane može tvrditi da odgovara njegov način života. U Evropi, osnovna i ljudska prava ne mogu biti ograničena na štetu tih kulturnih inicijativa. Alijansa postavlja kurs za to.

To zahtijeva da omogućavaju različite pristupe pojedinim način života sa svojim sadržajima i razvoj i podršku. Pluralizam naučnih metoda, i sloboda istraživanja i nastave mora biti zajamčena. Također zahtijevaju slobodu okupacije i slobode obrazovanja socijalnih pluralizma.

Rad i aktivnosti Saveza

Mi, članovi ovog saveza, slažu naša saradnja na osnovu solidarnosti inicijativa. Spajanje će nam ponuditi međusobnu podršku u našim, Europa-fokusiran planove i kampanje. Naš cilj je saradnji i uzajamnoj pomoći s integritetom i transparentnost. Dakle, potrebno inicijative u različitim sferama života uz najširu moguću demokratsku podršku, niske administrativne troškove, i žele svesti komunikativna može se ostvariti.

Mi ćemo nastaviti da utiču na razvoj evropskih politika i zakonodavstvo i održavanje postojeće kontakte sa evropskim institucijama i proširiti.

Mi smo sastavni dio civilnog društva na europskoj razini s ciljem najšire moguće umrežavanje sa organizacijama sa sličnim ciljevima.

Aktivno sudjelujemo u odnosima s javnošću i interakciju sa okviru naših mogućnosti na konferencijama, seminarima i radionicama, koje zadovoljavaju ciljeve Saveza.

Mi smo u potrazi za partnerima u kulturi, biznisa i politike, da se dodatno promovirati naše ciljeve. Mi tražimo saradnju sa institucijama, udruženjima i pojedincima u javnom životu koji dijele našu predanost održivom zaštitu slobode i bolji kvalitet života i uređenje prostora za sve. Mi želimo da radimo s njima da podrže pozicije i inicijative koje omogućavaju da se oblikuje razvoj Europe u skladu s tim ciljevima.
Savez kao cjelina relevantne odluke se donose sporazumno nosača. Sekretarijat se nalazi u prenese u Brisel u Fondaciji za Anthroposophic medicinu u Dornach (Švajcarska).

Članstvo Saveza

Članstvo uključuje članice Alijanse da se pridruže zajedno u solidarnosti, kao i pridruženi članovi.

Članovi Saveza su aktivni na udruženja evropskom nivou i institucija primjenjuje antropozofije koji rade aktivno u svrhu navedenih ciljeva očuvanja osnovnih i ljudskih prava, za socijalnu samoopredeljenje, kulturne raznolikosti i na taj način poboljšana kvaliteta života u evropskim pravnim razvoju. Nosač razvijati kao vodeći članovi aktivnosti Saveza i implementirati ih.

Pridruženo članstvo Saveza, svako fizičko ili pravno lice, organizacija i institucija koja želi promovirati anthroposophic kulturne inicijative i želi da moralni i / ili finansijske doprinose da ih podrže. Ostali članovi su redovno informisani o aktivnostima Saveza, i gdje je primjenjivo će pomoći shvatiti pojedinačnih projekata i kampanja. Pridruženi članovi koji proizlaze iz članstva bez finansijske obaveze, osim ako član izričito želi za sebe.

Nosač i prvi potpisnici Saveza su:

AEFMUTA, Association Européenne des Fabricants de Médicaments utilisés en Thérapeutique Anthroposophique, Huningue; Nand de Herdt.

Demeter International e.V. , Darmstadt; Dr. Andreas Biesantz

ECCE, European Co-operation in Anthroposophical Curative Education and Social Therapy, Zeist; Bernard Heldt.

ECSWE, European Council for Steiner Waldorf Education, A.I.S.B.L, Brüssel; Christopher Clouder.

EFPAM, European Federation of Patients’ Associations for Anthroposophic Medicine, Leidschendam; René de Winter.

FAM, Förderstiftung Anthroposophische Medizin, Dornach; Dr. med. Michaela Glöckler.

GESUNDHEIT AKTIV - Anthroposophische heilkunst e.V., Bad Liebenzell; Heidrun Loewer.

IBDA, Internationaler Verein für biologisch-dynamische Landwirtschaft, Arlesheim; Nikolai Fuchs.

IKAM, Internationale Koordination Anthroposophische Medizin, Dornach; Dr. med. Jürgen Schürholz.

IVAA, Internationale Vereinigung Anthroposophischer Ärztegesellschaften, Dornach; Dr. Günther Schulz, Dr. med. Peter Zimmermann.

Pridruženi članovi Saveza, koji su bili prisutni na temelj su:
Institut Anthroposophique Rudolf Steiner, Brüssel; Dr. Jürgen Erdmenger.
Ljekovito obrazovanja i socijalne Therapy, Dornach; Dr. Rüdiger Grimm.
Dr. med. Giancarlo Buccheri, bivši predsjednik IVAA, Dornach.
Christof Wiechert, Dornach.

Brisel, 29.06.2006

Članovi jezgra i pridruženih članova hvala svima koji su uzeti Povelje priznaje i učešćem u prikupljanju potpisa za pomoć potvrđuju efikasnost Saveza.

ELIANT povelje kao PDF Download