ELIANT je za ljude koji žele da žive sa kulturne raznolikosti i slobodan izbor u Evropi:

u obrazovnim pitanjima, ekonomskih i socijalnih reformi, ekološki uzgoj, Komplementarne i integrativnu medicinu.

Naša predanost u Evropi

demokratske kulture - koja ohrabruje pojedince i zajednice

Evrope raznolikost, kulturno, ekonomski i politički. Europa tako ujedinjeni ne samo impresivno većina, ali i kvalifikovani manjine. ne promovira sistemi koji različitost, osiromašeni, sve su slabiji, gubi svoj kreativni i inovativni potencijal. Na kraju krajeva, oni nisu više do izazovima života i razvoja. To se može vidjeti u ovom trenutku posebno u oblasti poljoprivrede, medicine, ekologije, financija i politike.

Stoga, Povelje o temeljnim pravima Europske unije naglašava jednakost manjina istaknuti. Član 2. Ugovora o Europskoj uniji stoga potvrđuje prava pripadnika manjina. Ova prava su, međutim, često zaobilazi i isključene od strane važećim zakonima i propisima. Ali da EU Povelje o osnovnim pravima pruža i prešao preko u pitanju.

ELIANT i njenih saveza partneri su posvećeni tome da je Komisija EU i Parlamenta EU smatraju u formulaciji postojećih i pisanje novih zakona i propisa, prava manjina. Samo na taj način može ono što se radi u jednoj zemlji može biti plodonosan za druge zemlje.

Neprihvatljivo je da stvaraju vrijednosti za društvo kao ponude anthroposophic medicine i socijalne terapije, obrazovanje kulturu Waldorf i Steiner školama i biodinamički poljoprivrede u svom razvoju na birokratske prepreke u EU ne.

Link: Član 2

The Union is founded on the values of respect for human dignity, freedom, democracy, equality, the rule of law and respect for human rights, including the rights of persons belonging to minorities. These values are common to the Member States in a society in which pluralism, non-discrimination, tolerance, justice, solidarity and equality between women and men prevail.