ELIANT je za ljude koji žele da žive sa kulturne raznolikosti i slobodan izbor u Evropi:

u obrazovnim pitanjima, ekonomskih i socijalnih reformi, ekološki uzgoj, Komplementarne i integrativnu medicinu.

Google prijevod ovdje nije savršen! Što više smo zahvalni za svaku pomoć naše čitaoce prevesti tekstove u dobrom jeziku.

Ekonomska i monetarna bratske kao instrumenti akciju

Wirtschaft und Geld als Instrumente brüderlichen Handelns

Današnji nula-interes situacija donosi potpuno nova pitanja i izazove za privredu i finansije. Bankarski modeli tradicionalno nisu održive dugoročno u ovoj situaciji interes. U vezi sa ovim gura naša globalna ekonomija sve granice rasta, bilo zbog ograničenih resursa i nedostatka potražnje. Za oba područja, finansija i ekonomije, treba nam novi načini razmišljanja i poslovnih modela u cilju ponovo biti spreman za budućnost. Treba nam ekonomiju koja poštuje ograničenja rasta i život čovjeka i prirode je samo.

ELIANT podržava i promovira inicijative i kompanije u oblasti biznisa i novca. U posljednjih 50 godina u Evropi i pokrenuo mnoge ekonomske inicijative u svijetu i postali su dio velikih preduzeća. Sektori takve aktivnosti se odnose na zdravoj ishrani, obnovljivih izvora energije, tehnologija za zaštitu okoliša, bankarstvo, farmaceutska industrija, prirodna kozmetika, mail-poredak kuće, odjeće, proizvoda za domaćinstvo, i još mnogo toga. Mnoge od tih kompanija su se pojavili jer ljudi su dijelom radili godinama na idejama trostruke socijalne, ili na wirtschaftlichen- i novac koncepata Rudolfa Steinera i antropozofije. U svijetu razvoj održivosti, održivi razvoj, igra važnu ulogu.

ELIANT vidi svoju ulogu u promociji i svijest nekih važnih tema, kao što je pitanje vlasništva nad zemljištem i zemljišta, nove načine suočavanja sa novcem (Regiogeld između ostalog), kao i dugoročni vaga koje se bave vlasništvo nad kompanijama.

Lijevo

Ekonomski misle drugačije (Rudolf Steiner School Ismaning)