ELIANT je za ljude koji žele da žive sa kulturne raznolikosti i slobodan izbor u Evropi:

u obrazovnim pitanjima, ekonomskih i socijalnih reformi, ekološki uzgoj, Komplementarne i integrativnu medicinu.

Google prijevod ovdje nije savršen! Što više smo zahvalni za svaku pomoć naše čitaoce prevesti tekstove u dobrom jeziku.

Europa - kulturni prostor za individualni razvoj

Europa je u opasnosti, između Istoka i Zapada - da bude kao i finansijske krize slomiti - trenutno pojačana izbegličke krize. Treba nam nova vizija za sadržaj jak, uz podršku raznolikost i kulturno bogatstvo evropske ideje koje mogu raditi u mnogim, preklapaju žarišta pomoći i uređenje.

Evropa nije samo ekonomska unija - ona je postala svoje hrišćanske kulturne korijene i svoj upisani ratovima i povijesti humanitarne katastrofe u zajednicu vrijednosti. Globalna ljudska želja za besplatno samorazvoj i socijalne pravde mogu se naći ovdje na poseban način zaštite i promocije. Jednakost između muškaraca i žena, aktivna tolerancija prema različitim nacionalnosti, kultura i vjerska uvjerenja, koji se sve više razvija u zemljama članicama, čine ovaj kulturni prostor dragocjen roba.

Ideologija neobuzdanog monetarnog i ekonomskog rasta postaje sve nespojivo sa zdravim stilovima života za ljude i zemlju. Život se sastoji od rasta i propadanja, rast, stagnacija i napuštanje - sve na vrijeme i na pravom mjestu. Pomažući im da smo u Evropi razvoja pravosuđa - kao inspiracija drugim narodima zajednice!

ELIANT se zalaže za razvoj ove specifične evropske kulture - u oblasti zdravstva biodiverziteta i zemljišta kroz biološke i biodinamički poljoprivrede i istraživanja sjemena. Na naučne oblasti, promovišemo pluralizam metoda i pitanja u oblasti prava, stvaranje uslova koji omogućavaju individualni razvoj i potrebne izbore sigurno. Kakva je korist od slobode izbora, ako je na primjer, u oblasti medicine zakonskim propisima komplementarne medicine je onemogućen i više nisu bitne droge u cijeloj EU su na raspolaganju?