ELIANT je za ljude koji žele da žive sa kulturne raznolikosti i slobodan izbor u Evropi:

u obrazovnim pitanjima, ekonomskih i socijalnih reformi, ekološki uzgoj, Komplementarne i integrativnu medicinu.

Google prijevod ovdje nije savršen! Što više smo zahvalni za svaku pomoć naše čitaoce prevesti tekstove u dobrom jeziku.

Integrativna medicina - Zdravlje za tijelo, život, duša i duh

Gesundheitsfürsorge und Medizin

Sadašnji izazovi u zdravstvu potrebna zajednička akcija od strane doktora, proizvođači i pacijenti, za koje ELIANT koristi širom Evrope. Uvijek širi slojeva stanovništva žele uz konvencionalne medicine, na "nježan" metoda ozdravljenja proces orijentiranih komplementarne medicine i integrativne medicine - čak i ako su još uvijek nije pravno zadovoljavajući način regulirano u EU.

Anthroposophic medicina je integrativni medicinski sistem koji kombinira dijagnostičkih i terapijskih postupaka konvencionalne medicine sa filozofskog i duhovnog uvida u antropozofije. Otkako je osnovan 1921. godine, može se danas naći u više od 80 zemalja. Opseg terapijske mogućnosti primjenjuje od strane ovlaštenih ljekara i specijalista uključuje, pored konvencionalne medicine i širok spektar prirodnih lijekova za stimulaciju moći organizma samoizlečenja. Osim toga, kada je to potrebno vanjske aplikacije i posebne masaže i umjetničke terapije Heileurythmie, savjetovanje i biografske rad.

Anthroposophic bolnice su poznati po svojim odličnim njegu i brigu o pacijentu: više informacija o www.anthromed.de. Posebno raširena osnovnih lijekova za liječenje raka imele. Mistletoe terapija dopunjuje konvencionalni tretman - naučno dokazano - kvaliteta života poboljšava i smanjuje korištenje tableta protiv bolova.

U obrazovanja i obuke ljekara i terapeuta susret pacijent je fokus. Pacijent želi da se percipira kao pojedinca i shvatio. Razvoj neophodnih za intuiciju vještine i empatija su stoga jednako važno kao etika i ljudska gledišta, koji se temelji na zdrav razvoj tijela, uma i duha.

Lijevo

European Federation of Patients' Associations for Anthroposophic Medicine EFPAM

Videos

Imele Priprema i terapija (na engleskom jeziku)

Rak terapija klinici Arlesheim (na engleskom jeziku)

Dr Marion Debus na holistički pristup antropozofije na rak (na engleskom jeziku) Dio I, Dio II, Dio III

Razne terapije medicinskih i terapeutskih odjela u Havelhöhe bolnici (na njemačkom jeziku)

Jednog dana u anthroposophic klinici - Filderklinik (na njemačkom jeziku)