ELIANT je za ljude koji žele da žive sa kulturne raznolikosti i slobodan izbor u Evropi:

u obrazovnim pitanjima, ekonomskih i socijalnih reformi, ekološki uzgoj, Komplementarne i integrativnu medicinu.

Google prijevod ovdje nije savršen! Što više smo zahvalni za svaku pomoć naše čitaoce prevesti tekstove u dobrom jeziku.

Ljekovito obrazovanja i socijalne terapije - ispunjen život u zajednici

Osobe sa invaliditetom i potrebama posebnu pomoć uživaju jednaka prava u svijetu. Često, međutim, još uvijek nema odgovarajuće inkluzije i integracije uslove da ispuni očekivanja i potrebe djece i odraslih ispuniti. ELIANT je posvećen tome da je najbolji u pojedinačnim ustanovama, sela i radionice ostaju održiva i može se naći kao moguće priznanje uključivanje modela.

Pomoć za djecu sa smetnjama u razvoju su različite u antropozofski kurativne obrazovanje: rano savjete i pojašnjenja kao kurativne vrtića, integrativni rasadnik, domovima i zajednicama. Mnogo je onemogućena i za odrasle, radionice u seoskim zajednicama gdje život, rad, kulturne i socijalne politike da se integrišu. Oko svijeta na ovaj način u ovom trenutku više od 350 objekata, dopunjene specijalne škole za, dopunsku nastavu i procesa uključivanja.

Ako jedan poseti kurativne škola, vrtić ili u zajednici, kao što su Irska, Švedska ili Italija, jedan je dirnut estetski život, ljepotu prirodnih materijala, boja i oblika. Evo svakodnevni život je obilježen ne samo žive u zajednici, školi i terapija. Muzičke aktivnosti, pozorišne predstave i proslave godišnjeg festivala stvoriti stimulativno kulturno okruženje koje prenosi osjećaj duhovni dom.