ELIANT се залага за Европа на културната разновидност и слободен избор: во образовните работи,

економски и социјални реформи, еколошки земјоделство, комплементарни и интегративна медицина.

Преводот на Google тука не е совршен! Колку повеќе сме благодарни за секој помогне на нашите читатели да се преведат текстовите во добри јазик.

пресвртници на нашата работа

Оправданост на Алијансата

Јуни 2006 година, ELIANT Алијансата е основана во Брисел. Поводот беше забраната за пласман на храна за бебиња Деметра. Ова беше спроведена со Регулативата на витамин ЕУ со која се бара вештачки витамински додатоци за овие производи. Деметра производи, сепак, се произведени во согласност со Директивата за Деметра без овие додатоци.

Така, една повелба беше формулиран, чија централна порака е унапредување и развој на културната разноликост во Европа - врз основа на приемот избор и избор, кои се загрозени од недостатокот на правна рамка на.

Ова се однесува, на пример. исто така и за кои не се изработени во согласност со насоките anthroposophic хомеопатски лекови. Само две земји имаат anthroposophic лекови целосен правен статус: во Германија и во Швајцарија. На европско ниво станува збор за да се постигне ова, така што пациентите во сите земји членки на ЕУ да имаат пристап до anthroposophic лекови.

Од лево кон десно: д-р Jur. Јирген Erdmenger / автор на Повелбата на Алијансата, комесарот Џон Дали / Здравје и потрошувачите, Томас Одење / проект менаџер на кампањата ELIANT

ELIANT кампања - собирање на еден милион потписи

Собирање на повеќе од 1 милион потписи на Повелбата на Алијансата што го сакаше. Да се види дека толку многу луѓе - исто така, покажа дека повеќе од 200 000 од не-европски земји солидарност - бевме многу допре и мотивирани да продолжи на патот веќе започна. Предавањето на потписите од Европа до Европската комисија за вниманието на комесарот Џон Дали, комесар за здравство и заштита на потрошувачите се одржа во Брисел на 13 мај 2011.

Erstellung und  Übergabe des Memorandums mit 15 Forderungen an die Kommission

Д-р мед. Михаела Glöckler, основач и директор на петицијата на предавањето на меморандумот на Алијансата на комесарот Џон Дали.

Изградбата и предавањето на меморандумот на Алијансата беше третиот одлучувачка пресвртница. Презентацијата на меморандум со 15 барања до Комисијата за создавање на правна и политичка рамка за иницијативите за применети антропозофија го означи почетокот на активноста на граѓанското општество ELIANT Алијансата во Брисел.

Структура на НВО ELIANT

Од јануари 2012 година, НВО Алијанса ELIANT е во изградба. Затоа, со цел да работи на самото место во Брисел, како и да бидат во можност да се влијае на процесот на развој, тоа треба силна сила на граѓанското општество. Од ELIANT Алијансата да се направи една голема организација за членство, која не работи само за производите и услугите за применети антропозофија, но, исто така, можат да работат со други сродни организации цел, е голем предизвик со кој ние сме среќни. Ние сме среќни што во моментов се претплатите на нашиот билтен речиси половина милион луѓе!