ELIANT се залага за Европа на културната разновидност и слободен избор: во образовните работи,

економски и социјални реформи, еколошки земјоделство, комплементарни и интегративна медицина.

Преводот на Google тука не е совршен! Колку повеќе сме благодарни за секој помогне на нашите читатели да се преведат текстовите во добри јазик.

повелба

Целите на Алијансата

Човечкото достоинство и индивидуален развој се основните вредности на европската култура. Во чија еволуција се придонесе за повеќе од 80 години, иницијативи за применети антропозофија Рудолф Штајнер. Особено во областа на земјоделството, образованието, посебни образовни потреби и медицина пристоен пристапи од највисок квалитет и глобални достигнувања се појавија. Оваа безбедна закон за европските граѓани и да придонесе во оформувањето на Европа продолжува да се развива, е задача на овој сојуз.

Правото на индивидуалните потреби на развој на поединецот граѓанин на европска реалност не само слободата на избор, туку, исто така, изборот: родителите имаат за нивните деца да изберете училишта кои согласност со нивните образовни убедувања. Секој треба да биде во можност да ги преземат за медицинска нега и тип на исхрана може да се тврди, кој одговара на неговиот начин на живот. Во Европа, на основните и човековите права не можат да бидат ограничени на штета на овие културни иницијативи. Алијансата Поставување на курс за тоа.

Ова бара дека им овозможи на различни пристапи кон индивидуалните начин на живот со своите капацитети и развој и поддршка. Плурализмот на научни методи и слободата на истражувањето и наставата мора да биде загарантирана. Исто така, бара на слободата на окупацијата и слобода на образованието на социјалните плурализам.

Работењето и активностите на Алијансата

Ние, членовите на овој сојуз, се согласуваат нашата соработка врз основа на солидарност на иницијативи. Спојувањето ќе ни нудат взаемна поддршка во соодветните, Европа фокусирани планови и кампањи. Нашата цел е соработка и взаемна помош со интегритет и транспарентност. Значи може да се реализира неопходните иницијативи во различни сфери од животот со најширока можна Демократска поддршка, ниски административни трошоци, и сакаат свеста комуникативни.

Ние ќе продолжиме да изврши влијание врз развојот на европската политика и законодавство и одржување на постојните контакти со европските институции и да ги прошират.

Ние се составен дел од граѓанското општество на ниво на Европа, со цел што е можно поширок вмрежување со организации со слични цели.

Ние активно учество во односите со јавноста и да комуницирате со рамките на нашите средства на конференции, семинари и работилници, кои ги исполнуваат целите на Алијансата.

Ние сме во потрага за соработка во културата, бизнисот и политиката, за понатамошно промовирање на нашите цели. Ние сакаме соработка со институции, здруженија и поединци во јавниот живот кои ги делат нашите заложби за трајна заштита на слободи и подобар квалитет на живот и развој на простор за секого. Ние сакаме да работиме со нив за поддршка позиции и иницијативи кои го прават тоа можно да се обликуваат развојот на Европа во согласност со тие цели.
Алијансата како целина релевантни одлуки се донесуваат по пат на заеднички договор на превозникот. Секретаријатот е лоциран да се префрли во Брисел на Фондацијата за Anthroposophic медицина во Dornach (Швајцарија).

Членство во Алијансата

Членство вклучува членовите на Алијансата која се здружат во знак на солидарност, како и придружни членки.

Членовите на Алијансата се активни здруженија и институции за применети антропозофија кои работат активно за целите на наведените цели на заштитата на основните и човековите права, за социјални самоопределување, културната разновидност и на тој начин, подобрувањето на квалитетот на животот во европските правни развој на европско ниво. Превозникот се развива како еден од водечките членови на активностите на Алијансата и да ги спроведува.

Придружно членство во Алијансата, секое физичко или правно лице, организација и институција која сака да се промовира anthroposophic културни иницијативи и сака да направи морална и / или финансиски придонеси да ги поддржи. Поддршка на членови редовно се информираат за активностите на Алијансата, и каде што ќе помогне да се оствари поединечни проекти и кампањи. Придружни членки кои произлегуваат од нивното членство никаква финансиска обврска, освен ако земјата-јасно посакува за себе.

Превозникот и првите потписници на Алијансата се

AEFMUTA, Association Européenne des Fabricants de Médicaments utilisés en Thérapeutique Anthroposophique, Huningue; Nand de Herdt.

Demeter International e.V. , Darmstadt; Dr. Andreas Biesantz

ECCE, European Co-operation in Anthroposophical Curative Education and Social Therapy, Zeist; Bernard Heldt.

ECSWE, European Council for Steiner Waldorf Education, A.I.S.B.L, Brüssel; Christopher Clouder.

EFPAM, European Federation of Patients’ Associations for Anthroposophic Medicine, Leidschendam; René de Winter.

FAM, Förderstiftung Anthroposophische Medizin, Dornach; Dr. med. Michaela Glöckler.

GESUNDHEIT AKTIV - Anthroposophische heilkunst e.V., Bad Liebenzell; Heidrun Loewer.

IBDA, Internationaler Verein für biologisch-dynamische Landwirtschaft, Arlesheim; Nikolai Fuchs.

IKAM, Internationale Koordination Anthroposophische Medizin, Dornach; Dr. med. Jürgen Schürholz.

IVAA, Internationale Vereinigung Anthroposophischer Ärztegesellschaften, Dornach; Dr. Günther Schulz, Dr. med. Peter Zimmermann.

Членовите на соработник на Алијансата, кои биле присутни на фондацијата се:
Институтот Anthroposophique Рудолф Штајнер, Брисел; Д-р Јирген Erdmenger .
Лековити образование и социјална терапија, Dornach; Dr. Rüdiger Grimm.
Д-р med. Џанкарло Buccheri, поранешен претседател на IVAA, Dornach.
Christof Wiechert, Dornach.

Брисел, 29.06.2006

Членовите на основни и придружни членки се заблагодарам на сите кои се преземаат на Повелбата потврдува и со учество во собирање на потписи за да им помогне на реафирмација на ефикасноста на Алијансата.

ELIANT Повелбата Преземи како PDF