ELIANT се залага за Европа на културната разновидност и слободен избор: во образовните работи,

економски и социјални реформи, еколошки земјоделство, комплементарни и интегративна медицина.

Преводот на Google тука не е совршен! Колку повеќе сме благодарни за секој помогне на нашите читатели да се преведат текстовите во добри јазик.

Интегративна медицина - здравје за тело, живот, душата и духот

Gesundheitsfürsorge und Medizin

Тековните предизвици во здравството бара заедничка акција од страна на лекарите, производителите и пациентите, за кои ELIANT користи низ цела Европа. Секогаш поширок делови од населението сакаат заедно со конвенционалната медицина, "нежно" процес ориентиран исцелување методи на комплементарната медицина и интегративна медицина - дури и ако тие се уште не е законски регулирано задоволително во ЕУ.

Anthroposophic медицина е интегративен здравствен систем кој е комбинација на дијагностички и терапевтски постапки на конвенционалната медицина со филозофски и духовен увид на антропозофија. Бидејќи се основани во 1921 година, може да се најде денес во над 80 земји. Опсегот на терапевтски опции се применуваат од страна на овластени доктори и специјалисти вклучува, во прилог на конвенционалната медицина и широк спектар на природни лекови да се стимулира само-лековита моќ на организмот. Покрај тоа, кога е потребно надворешни апликации и специјални масажи и уметнички терапии Heileurythmie, советување и биографски работа.

Anthroposophic болниците се познати по нивната одлична нега и негата на пациентот повеќе информации за www.anthromed.de. Особено распространета основните лекови за лекување на рак на имела. Терапија имела надополнува конвенционалната терапија со - научно докажано - на квалитетот на живот го подобрува и го минимизира употребата на лекови против болки.

Во образованието и обука на лекарите и терапевтите средба на пациентот е во фокусот. Пациентот сака да биде сфатен како индивидуа и разбрани. Затоа, развојот на потребните вештини за интуиција и емпатија се исто толку важно како етичка и човечка гледна точка, која се базира на здрав развој на телото, умот и духот.

линк

European Federation of Patients' Associations for Anthroposophic Medicine EFPAM

видеа

Имела Подготовка и терапија (на англиски јазик)

Рак терапија клиника Arlesheim (на англиски јазик)

Д-р Марион Debus на холистички пристап антропозофија за рак (на англиски јазик) дел I, дел II, дел III

Разни терапии на медицински и терапевтски одделенија во болницата Havelhöhe (на германски)

Еден ден во anthroposophic клиника - Filderklinik (на германски)